Dalebro Gård

Dalebro Gård ligger på Opphaug i Ørland kommune på fantastiske Fosen Halvøya i Trøndelag. Fosen blir kalt Norge i miniatyr og her på Opphaug, ytterst på Fosen, har vi det flate landskapet med veldig gode landbruksområder. Gården ligger ca 2 km fra Austråttborgen og området vi ligger i har nasjonal status som utvalgt kulturlandskap. På Dalebro dyrker vi grønnsaker og bær i småskala, vi er godkjent «Inn på tunet» og har et flott nytt selvbetjent gårds utsalg hvor vi selger våre egne produkter samt produkter fra lokalmatprodusenter på Fosen og i Trøndelag.

Gården eies av Monica og Olav Leirvik. Olav er fjerde generasjon og odelsgutt. På gården har det tidligere vært melkeproduksjon, men nå satser vi på bær og grønnsaksproduksjon. I tillegg har vi produksjon av korn, høy og gras og vi er godkjent Inn på tunet.

Hjertet på gården er det nye gårdsutsalget hvor man vil finne mange spennende produkter fra lokale produsenter på Fosen men også fra andre steder i Trøndelag. Selvsagt finner man også gårdens egne produkter av bær, grønnsaker og egg både ferske i sesongen og foredlet produkter som saft, syltetøy og geler. Gårdsutsalget er selvbetjent og helårsåpent og åpningstiden er 0800-2300 alle dager.

I bær- og grønnsakssesongen har vi også selvplukk av bringebær, solbær og tinnved i bærhagen og man kan høste sine egne grønnsaker i åkeren hvis man ønsker det. Samtidig kan man hilse på alle dyrene på gården. Hester og ponnier, minigriser, høns, ender, påfugler og kaniner i forskjellige varianter.

I grønnsaksåkeren har vi ca 30-40 forskjellige sorter med kålvekster i forskjellige varianter, løk, rotvekster, beter, potet, urter og salater. Utenfor gårdsutsalget er det mange forskjellige sorter blomster og ønsker man seg en bukett eller to kan man plukke med seg der, da vi også har selvplukk på blomster. Der kan man også finne urter som man høste selv. Våre bær, grønnsaker og blomsterer ikke sprøytet med kjemiske sprøytemidler.

Vi arrangerer innimellom «markeds/familiedager» med bl.a. barneridning og pussing av ponnier, grilling, smaksprøver etc. Dette blir annonsert på Facebook og Instagram så følg oss gjerne der, Dalebro Gård.
Velkommen til Dalebro Gård og vakre Ørland!

Besøksadresse:
Karlsengveien 4
7140 Opphaug

Telefon:
Monica: 97 72 12 27
Olav: 95 91 60 70

Besøk oss på:

Del: