Hindrum Gårdsysteri

Hindrum Gårdsysteri er et gårdsysteri i bygda Hindrem på Fosen. Hindrum Nedre gård har drevet med økologisk melkeproduksjon siden 2009, og ysteriet har vært produktivt siden 2014. Vi brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat og vi ønsker med ysteriet vårt å bidra til en mere variert og kvalitetsorientert matproduksjon i Trøndelag. Våre oster er hovedsaklig fastoster, ystet med inspirasjon fra den store verden, men tilpasset norske forhold. Våre spesialiteter er banasjemodnede cheddarerte oster samt ølmarinerte oster. Vi elsker å eksperimentere med nye oster og søker å alltid være i utvikling.

Hindrum Nedre gård drives i dag av Frode Hindrum og Lise Mathiesen. Frode er odelsgutt på gården som har vært i familiens drift så langt tilbake man kan spore i skriftlige kilder – 1520 – og meget sannsynlig også lenge før dette årstall. Lise er ysteri-sjef og den kreative ildsjelen bak osteproduksjonen.

Navnet Hindrum/Hindrem er trolig avledet av elvenavnet Hindra/Hindrå, som igjen er avledet av dyrenavnet hind. Navnets siste del «heimr» viser at det er et meget gammelt navn da navn med den slags endelse gikk ut av bruk først i vikingetiden. En oversettelse kan være «hindens hvilested».

«Lokal ost med lokale navn»

Besøksadresse:
Hindremsveien 84
7125 Vanvikan

Salgskanaler:

  • Matcompaniet i Oslo er landsdekkende distributør, vi står selv for lokal distribusjon.
  • Selger til dagligvare og HORECA kunder over hele landet.
  • Trøndelag Mat står for distribusjon til Coop i Midt-Norge.
  • Vi leverer fast til Britannia, Credo, Kraft Bodega, Calas og Kanasta m.fl. i Trondheims området.

Del: