Skansen Ost

Skansen ost er ett lite gårdsysteri som er en del av fjellgården Skansen gård i Åfjord kommune på fantastiske Fosen. Her jobber vi for at dyra skal ha det best mulig. Geitene går fritt ut og inn hele året, de trives best ute så lenge det ikke regner.

Vi yster ulike oster av geitemelk etter tradisjon på gården. Det hele startet med at besøkende på gården mimret om at de dro på gården og kjøpte Elines (Farmor til Per Georg) søte og gode brunost. I dag produsere vi brunost nesten som Elines, kvit geitost, brunost naturell, Fjellgomme (samme krydder som ble brukt her og på nabogården ), Fjellgeta (vår variant av feta) og Steikost (vår variant av halloumi.

Kjeene går sammen med mor de første 14 dagene, etter det går de over på melkeerstatning, litt kraftfôr, høy og mye god geitrams/lauv når det blir grønt. Kjeene blir slaktet når de er rundt fire måneder. Vi tar alt kjøttet i retur ferdig partert og vakumpakket , vi tar også skinnene i retur.

Jeg selger osten direkte ifra gården, på reko-ringen Fosen og Fiskehjørnet i Åfjord sentrum også kommer jeg selvfølgelig på matfestivalen i Trondheim. Vi har 14 frittgående geiter som vi melker morgen og kveld også har vi 19 ammekyr. Geitene blir parret i november og har pause fra melkeproduksjonen fra jul til de kjeer i mars /april.

Vi har også ett gammelt hus fra 1885 som vi leier ut, der har tiden nesten stått stille. 400kr per natt.

Del: